RYSE ondersteunt StiGaM bij gebiedsontwikkeling Feyenoord City

RYSE ondersteunt StiGaM bij gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Nadat in oktober 2022 werd besloten dat er geen nieuw stadion voor Feyenoord komt, is Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) doorgegaan met de gebiedsontwikkeling Feyenoord City 2.0. Feyenoord City is een enorme boost voor Rotterdam Zuid, een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers. Eerder was RYSE al betrokken bij de ontwikkeling van het stadion.

Afbeeldingen: OMA, LOLA Landscape Architects, EFFEKT Architects

RYSE ondersteunt Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) bij de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Nadat in oktober 2022 werd besloten dat er geen nieuw stadion voor Feyenoord komt, is StiGaM doorgegaan met de gebiedsontwikkeling Feyenoord City 2.0. Feyenoord City is een enorme boost voor Rotterdam Zuid, een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers. Eerder was RYSE al betrokken bij de ontwikkeling van het stadion.

StiGaM stelt in samenwerking met de gemeente Rotterdam, voor verschillende plots projectbestemmingsplannen op. Hiermee worden ontwikkelingen op het Colosseumwegplot, Mallegatplot en Rosestraatplot mogelijk gemaakt. Op de Waterkant, voorheen de locatie die gereserveerd was voor het stadion, is nu een gemengd programma met onder andere woningbouw voorzien. Richting het einde van 2023 wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig ambitiedocument, waarna in 2024 gestart zal worden met een Omgevingsplan. Daarnaast wil Feyenoord City een grote sociaal maatschappelijke impact maken. Zo zijn er op dit moment ruimtes in het gebied beschikbaar gesteld aan sociale ondernemers.

RYSE is door StiGaM gevraagd om onderdeel van het team te worden die deze (gebieds)ontwikkelingen voor elkaar moet krijgen. In eerste instantie gaat dit om het Colosseumwegplot, de Rosestraatplot en de marktstrategie voor de Waterkant. De gebiedsontwikkelaars van RYSE houden zich onder andere bezig met de bestemmingsplanprocedures, ontwerptrajecten en het opstellen van energie- en ontwikkel strategieën en het zorgen voor een flexibele samenwerking met de betrokken partijen.

Jeroen Oomens, Professional Partner bij RYSE: “Wij zijn ontzettend trots om onze betrokkenheid bij dit toonaangevende project voort te zetten en zien dit als een enorme kans om een verbluffend stukje stad van de toekomst te creëren. Wij zien het als onze missie om samen met alle partners Feyenoord City een toonbeeld te maken van duurzaamheid, innovatie en inclusiviteit.”

Werken aan een project zoals Feyenoord City is een uitdaging en een eer, mooi om met zo’n mooi divers team hieraan te werken en fijn dat RYSE ons komt ondersteunen.
StiGaM Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas

Meer weten?

Neem dan contact met ons op