Gebiedsontwikkeling Feyenoord City

RYSE is door StiGaM gevraagd om onderdeel van het team te worden die deze (gebieds)ontwikkelingen voor elkaar moet krijgen.

Locatie

Rotterdam

Diensten

Gebiedsontwikkeling Ontwikkeling & voorbereiding Strategie & advies

Team

RYSE ondersteunt Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) bij de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Nadat in oktober 2022 werd besloten dat er geen nieuw stadion voor Feyenoord komt, is Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGaM) doorgegaan met de gebiedsontwikkeling Feyenoord City 2.0. Feyenoord City is een enorme boost voor Rotterdam Zuid, een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers. Eerder was RYSE al betrokken bij de ontwikkeling van het stadion.

StiGaM stelt in samenwerking met de gemeente Rotterdam, voor verschillende plots projectbestemmingsplannen op. Hiermee worden ontwikkelingen op het Colosseumwegplot, Mallegatplot en Rosestraatplot mogelijk gemaakt. Op de Waterkant, voorheen de locatie die gereserveerd was voor het stadion, is nu een gemengd programma met onder andere woningbouw voorzien. Er wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig ambitiedocument, waarna gestart zal worden met een Omgevingsplan. Daarnaast wil Feyenoord City een grote sociaal maatschappelijke impact maken. Zo zijn er op dit moment ruimtes in het gebied beschikbaar gesteld aan sociale ondernemers.

RYSE is door StiGaM gevraagd om onderdeel van het team te worden die deze (gebieds)ontwikkelingen voor elkaar moet krijgen. In eerste instantie gaat dit om het Colosseumwegplot, de Rosestraatplot en de marktstrategie voor de Waterkant. De gebiedsontwikkelaars van RYSE houden zich onder andere bezig met de bestemmingsplanprocedures, ontwerptrajecten en het opstellen van energie- en ontwikkel strategieën en het zorgen voor een flexibele samenwerking met de betrokken partijen.

Afbeeldingen: OMA, LOLA Landscape Architects, EFFEKT Architects