Simon de Jong

Adviseur en projectmanager

Mijn passie is het realiseren van projecten met impact die de verwachtingen van stakeholders overtreffen. Als ruimtemaker en doelzoeker weet ik partijen aan een concreet resultaat te verbinden.

Simon de Jong

Contact informatie

Diensten

Projectmanagement Procesmanagement

Werkvelden

Sport & cultuur Publiek vastgoed Onderwijshuisvesting Gezondheidszorg

Over Simon de Jong

Al meer dan twintig jaar werkt Simon aan excellente huisvesting en vernieuwde huisvestingsconcepten in Noord- en Oost-Nederland. Als ondernemende vastgoedprofessional is hij betrokken bij complexe huisvestingsvraagstukken en vastgoedontwikkelingen binnen de cultuur- en erfgoedsector. Simon heeft een academisch werk- en denkniveau en is opgeleid als bouwkundig ingenieur en organisatiesocioloog. Hierdoor weet hij mensen vanuit inhoud te binden en te overtuigen.

De specialiteit van Simon is het bij elkaar brengen van ambities, kaders en belangen van meerdere partijen en te komen tot haalbare en gedragen oplossingen. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in projecten met hoge ambities in een politiek-dynamische omgeving zoals restauratie, verduurzaming en herbestemming van het voormalig rijksmonumentale stadhuis in Bolsward naar Museum De Tiid, de vernieuwing van Herinneringscentrum Kamp Westerbork, de ontwikkeling van UNESCO Geopark Hunebedcentrum en de nieuwbouw van het Werelderfgoedcentrum Waddenzee.

Allemaal projecten die binnen strikte kaders ontwikkeld en gerealiseerd zijn in een politiek en bestuurlijk sensitieve omgeving. Simon is gewend om processen en projecten in de publieke sector te managen, waarbij intern draagvlak bij de gebruikers en extern draagvlak bij de omgeving en stakeholders een grote rol spelen.