BIBLIOTHEEK HOOGEZAND, INTEGRAAL ONDERDEEL VAN HET HUIS VAN CULTUUR EN BESTUUR, IS DE BESTE BIBLIOTHEEK VAN NEDERLAND

Wauw wat een prachtig nieuws over een van onze projecten. De bibliotheek Hoogezand (Biblionet Groningen), integraal onderdeel van het Huis van Cultuur en Bestuur, is de beste bibliotheek van Nederland! Gisteravond is de award uitgereikt door Bibliotheekblad en Stichting NBD Biblion. De jury vond dat de Bibliotheek Hoogezand het meest complete beeld liet zien van zowel collectie als van programmering, samenwerkingen, inrichting en gebouw. "De krachtige en bijzondere architectuur werd geroemd, tevens omdat deze ook een hoger doel dient, namelijk die van samenwerking. De inrichting van de bieb is tijdloos. Hoogezand combineert de voordelen van een grote organisatie (Biblionet Groningen) met het behouden van het lokale gevoel. Dit draagt enorm bij aan de goede gemeentelijke visie op de bibliotheek."

Ook een prachtig compliment voor de Gemeente Midden-Grningen die na een gemeentelijke herindeling ervoor koos om een plek te realiseren waar de inwoners terecht kunnen voor theater, muziek, kunst, lezen, taal én gemeentelijke dienstverlening.

RYSE was vanaf 2019 betrokken bij de nieuwbouw en was verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement. Wij gaven daarnaast leiding aan het ontwerp- en uitvoeringstraject en de implementatie van Activiteit Gericht Werken (AGW) in de organisatie.