BNR Nieuwsradio | Vastgoed Gezocht | Het onbenut potentieel van zorgvastgoed

Eind oktober schoof collega Arnold Eisses aan tafel bij Maarten de Gruyter en Maarten Bouwhuis in de uitzending van Vastgoed Gezocht van BNR Nieuwsradio.

Eind oktober schoof collega Arnold Eisses aan tafel bij Maarten de Gruyter en Maarten Bouwhuis in de uitzending van Vastgoed Gezocht van BNR Nieuwsradio. Het gesprek ging over het potentieel van zorgvastgoed en hoe zorgorganisaties dit potentieel kunnen benutten om hun bedrijfsvoering te verbeteren.

De aflevering is te beluisteren via deze link.

Over de aflevering
Nederlandse zorgorganisaties hebben een omvangrijke vastgoedportefeuille, van circa 100 miljoen vierkante meter. En daar blijkt verrassend veel plek om woningen te bouwen.

Het gaat onder meer om GGZ-instellingen en verzorgingshuizen voor ouderen. Op veel van dit soort ruim opgezette terreinen staan er gebouwen leeg, deels omdat de zorg tegenwoordig op een andere manier wordt georganiseerd. Arnold Eisses is werkzaam als vastgoedadviseur van RYSE en schat het potentieel op deze terreinen op minimaal 10.000 woningen. Met de opbrengsten kunnen de zorginstellingen hun eigen vastgoedportefeuille verbeteren.