Programma PROVADA 2024

Ook dit jaar zijn wij weer van de partij op de PROVADA, op onze vaste plek in hal 12, stand 41. We hebben weer een inspirerend programma opgesteld, waarbij we het gesprek aangaan met spraakmakende sprekers over hot topics in onze branche. Onderstaand delen wij het programma graag met u. Zien we u in de RAI op 11, 12 en 13 juni? Tot dan!

Ook dit jaar zijn wij weer van de partij op de PROVADA, op onze vaste plek in hal 12, stand 41. We hebben weer een inspirerend programma opgesteld, waarbij we het gesprek aangaan met spraakmakende sprekers over hot topics in onze branche. Onderstaand delen wij het programma graag met u. Zien we u in de RAI op 11, 12 en 13 juni? Tot dan!

Dinsdag 11 juni

11:30 - Beter zorgvastgoed als oplossing voor de woningcrisis
In Nederland staan we voor de uitdaging om nieuwe wijken te ontwikkelen met bijbehorende faciliteiten, waaronder zorg- en maatschappelijke voorzieningen. Het bepalen van de behoefte aan deze faciliteiten en het integreren ervan in ruimtelijke plannen vormen grote uitdagingen, waarbij het fysieke en sociale domein vaak niet goed samenkomen met als gevolg dat vraag en aanbod nu en in de toekomst niet aansluiten. In onze sessie laten wij zien hoe wij tegen dit type vraagstukken aankijken en hoe gemeenten zorg- en maatschappelijke voorzieningen strategisch kunnen positioneren in nieuw te ontwikkelen gebieden. Dit doen we aan de hand van een gesprek met Hans Adriani (Bestuurlijk aanjager van het ‘Aanjaagteam Wonen Welzijn Zorg voor Ouderen VWS’), Elric den Drijver, Ontwikkelingsmanager bij Amvest en Marije Zijlstra, Programmaleider Wonen en Zorg bij de gemeente Nieuwegein.

13:30 – De kracht van parametrisch ontwerpen in de versnellingsopgave
Vorig jaar zetten RYSE en OMRT hun handtekening voor een structurele samenwerking in het verbeteren en versnellen van ontwikkelprocessen in vastgoed, onder andere door de inzet van parametrisch ontwerpen. Tijdens deze bijeenkomst laten we samen met Maarten Zwemmer van OMRT zien wat we tot nu toe hebben gedaan, wat deze samenwerking krachtig maakt én wat dit kan opleveren voor jouw (woning)bouwprojecten. Denk aan versnelling, een meer integrale aanpak, snelle onderzoeksmogelijkheden op het gebied van budget versus kwaliteit en ambitie, betere risicobeheersing en het beter benutten van het budget.

16:00 – The Educated Drink (TED) 2024 – Alumniborrel van de ASRE
Op de dinsdagmiddag hosten wij met trots de jaarlijkse alumniborrel van de ASRE, The Educated Drink (TED). RYSE-directeur Driss Aarab, MRE-alumnus, en zijn collega’s kijken er naar uit jullie te ontvangen op hun stand waar je kunt bijpraten met oud-studiegenoten onder het genot van hapjes, drankjes en goede muziek!

Woensdag 12 juni

11:30 – CO2 Budget - Carbon Based Development
Ontwikkelen binnen CO2-budget krijgt steeds meer voeten aan de grond in de bouw- en vastgoedsector. Hoe stuur je een ontwikkeling op CO2-budgetbenadering en welke kansen biedt dit voor uw businesscase? Wij gaan onder leiding van Wim Kooyman, directeur bij Smart WorkPlace B.V., in gesprek met Ingrid Hulshoff, Portfolio Manager Seperate Account - Investment Management bij Achmea Real Estate, Nina van der Giessen, Carbon Lead Rabo NL | Biobased Manager bij Rabobank en Sjoerd Groen, Partner bij RYSE en gedelegeerd ontwikkelaar in de gebiedsontwikkeling van het Vief-kwartier in Groningen. 

13:30  – Mixed Use Gebieden
Op de woensdag organiseren wij een interessant programma over het creëren van mixed-use gebieden en het stimuleren van werken/economie in gebiedsontwikkeling. Het succesvol toepassen van een succesvolle strategie is de sleutel om tot levendige gebiedsontwikkelingen te komen.  We gaan in gesprek over succes factoren, de relatie met de versnelling van gebiedsontwikkeling, hoe stimuleer je ondernemers zich te vestigen in een nieuwe ontwikkeling, hoe creëer je levendige plinten, en hoe krijg je een goede mix tussen economie en wonen? Dit doen we samen met Rob de Jong, bestuurder Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas in Rotterdam, Wethouder Ralph Geers van de gemeente ’s Hertogenbosch, Tony Wijntuin, plintspecialist en betrokken bij Feyenoord City, Eindhoven Strijp S, Amsterdam Zuidas en de Noordelijke Spoorzone ’s Hertogenbosch en Marianne Wesselo, Head of Retail Asset Management Netherlands and Belgium bij CBRE Investment Management.

14:30 – Samenwerking in Gebiedsontwikkeling
In onze adviespraktijk zien wij veel vaak dat gemeenten kampen met capaciteitsproblemen waardoor vertraging optreedt in projecten. Ook zien we geslaagde gebiedsontwikkelingen waar gemeenten een meer atypische rolopvatting hanteren en doen wat passend is om tempo te maken. Andere vormen van samenwerking worden zo gevonden met de markt. Alles om tempo te maken en de planning te versnellen. Dit kan bestaan uit een PPS voor de grondexploitatie voor een gebiedsontwikkeling maar er ontstaan ook andere vormen. Andere voorbeelden gaan over de verdeling van rollen tussen gemeenten en marktpartijen: hoe vinden zij elkaar in een efficiënt en effectief proces? Wat werkt?

Aan de hand van een aantal best practices gaan wij op zoek naar de rode draad uit de praktijk voor versnelling van gebiedsontwikkeling. Dit doen we met Fahid Minhas, directeur bij Neprom, Bas Meijs, directeur gebiedsontwikkeling gemeente Utrecht, Maarten Wittens regio-directeur Ballast Nedam zuid-west, Arjan de Groot, directeur projectontwikkeling bij Bolton en Rik Dalmeijer, Programmadirecteur Grondexploitatie & Campusontwikkeling bij Erasmus MC.

15.30 – Ontdek de vastgoedkansen van Noord-Nederland
Potentieel in vastgoedontwikkelingen van Leeuwarden tot Groningen en Zwolle
Tijdens de PROVADA brengt RYSE Noord-Nederland en de Randstad samen tijdens een sessie met aansluitende netwerkborrel. Met een kantoor in zowel Assen als Utrecht zien wij dat potentieel veelal onbenut blijft. Ontdek waarom Noord-Nederland, van Leeuwarden tot Groningen en Zwolle, enorm veel kansen en mogelijkheden biedt op het gebied van vastgoedontwikkelingen. Zo gaat de Lelylijn het Noorden met de randstad verbinden, is Groningen-Assen aangewezen als één van de 16 NOVEX-gebieden, biedt deze regio ruimte aan 260.000 arbeidsplaatsen en 550.000 inwoners én moeten er tot 2040 36.000 extra woningen en 28.000 extra arbeidsplaatsen worden gerealiseerd. Kortom; deze regio zit vol potentieel en staat voor mooie en uitdagende opgaven!

Deze sessie met aansluitende borrel draait om verbinden, inspireren en netwerken. We zien je graag op woensdag 12 juni om 15:30 uur op onze stand (hal 12, stand 41). Tot dan!

16:00 – Netwerkborrel- Ontdek de vastgoedkansen van Noord-Nederland
Aansluitend aan de sessie over de vastgoedkansen van Noord-Nederland organiseren wij een gezellige netwerkborrel met heerlijke hapjes, drankjes en goede muziek. 

Donderdag 13 juni

12:00-16:00 - RYSE draait door!
Denk jij de vastgoedwereld goed te kennen? Hoe het daadwerkelijk gesteld is met jouw kennis testen wij op onze stand. Twee groepen strijden tegen elkaar door vragen te beantwoorden over actualiteiten binnen de vastgoedmarkt. Daarbij vertellen wij hoe RYSE dagelijks werkt in deze dynamische wereld. Heeft jouw groep het antwoord goed? Geef dan een swing aan het RYSE draait door-rad! Jullie spelen voor mooie prijzen en ontvangen natuurlijk een uitnodiging voor onze gezellige borrel aan het eind van de middag (stand 12.41). Tijdens deze borrel kun je netwerken en kom je meer te weten over hoe Young Talents zich bij RYSE ontwikkelen tot ware professionals in de vastgoedmarkt.

Klaar om jouw passie voor vastgoed te laten zien en die wereld nóg beter te leren kennen? We ontvangen jullie heel graag op onze stand, tot dan!