PROGRAMMA RYSE OP DE PROVADA 2022

Het programma van RYSE tijdens de PROVADA 2022 is bekend. We organiseren verschillende bijeenkomsten, zowel besloten als publiekelijk op onze stand (hal 12, stand 41). 

Zorgorganisaties als strategisch partner woningcrisis: hoe beter zorgvastgoed leidt tot doorstroming en ruimte op woningmarkt

Afgelopen oktober tijdens de PROVADA bracht RYSE 20 verschillende zorgpartijen vanuit het hele land bijeen om te praten over de potentie van zorgvastgoed en zorgterreinen als mogelijke oplossing voor de woningcrisis. Dit met als doel vervolgstappen te zetten om de vastgoedmarkt te activeren het potentieel dat het zorgvastgoed heeft, op zowel instellingsterreinen als de - regelmatig - solitair gelegen zorggebouwen in woonwijken, te pakken. In de tussenliggende periode hebben we verder gesproken met de deelnemers van 2021 en geven we dit jaar op de PROVADA, op dinsdag 14 juni om 10:30 uur, een vervolg op de discussie over rolneming door zorgorganisaties als strategische partner voor het oplossen van de woningcrisis.

Het overkoepelende doel is om samen de contouren voor een intentieverklaring op te stellen waarmee we een call to action doen aan de (lokale) overheid en de markt om zorgvastgoed te verbeteren, kansen te benutten en dit met urgentie te faciliteren. Na de PROVADA wordt hier in september opnieuw een vervolg aan gegeven. Wij kijken er naar uit om elkaar te ontmoeten, inspiratie te delen en met elkaar in gesprek te gaan om de wereld van het zorgvastgoed in beweging te brengen en nóg mooier te maken voor toekomstige clientèle. De sessie vindt plaats in zaal C203 met aansluitend een lunch op de stand. U kunt dient zich hier vooraf aan te melden voor deze bijeenkomst.

Didam-arrest, nou en?
Mede door het Didam arrest is er weer volop aandacht voor de wijze waarop de verkoop van grond ten behoeve van ontwikkelopgaven in de markt gezet wordt. Veelal gaat het hierbij om de vraag hoe een aanbesteding voorkomen kan worden. In veel gevallen biedt een aanbesteding echter voordelen voor zowel de overheid, als voor de marktpartijen. Ook in de onzekere markt waarmee we nu te maken hebben. Tijd dus voor een positieve benadering van aanbestedingen.

Tijdens deze groepsdiscussie, op dinsdag 14 juni om 12:45 uur in zaal C203, gaan we met gemeenten en marktpartijen in gesprek over dit onderwerp. Onze insteek is hierbij dat ontwikkelcompetities, partnerselecties en hybride vormen in veel gevallen juist meerwaarde bieden voor beide partijen. Intresse? Meld u dan hier aan voor deze sessie. Voorafgaande aan het gesprek bent u dan van harte welkom op onze stand voor een lunch.

RYSE Campusborrel: de succesfactoren van een campus
Dinsdagmiddag 14 juni om 15:00 uur
organiseert RYSE een low-key campusborrel op hun stand. Er liggen volop kansen in campussen! Een fysieke locatie waar invulling wordt gegeven aan de synergie tussen overheid, onderwijs en ondernemers, de zogeheten ‘Triple Helix’. Campussen sluiten aan op het economische ecosysteem van regio’s en fungeren als vestigingsmagneet voor bedrijven en werken als katalysator van innovatie. Hoe initieert en faciliteert u de ontwikkeling van een campus? Hoe zorgen campussen voor levendige en sterke binnenstedelijke gebieden? Wat vraagt de ontwikkeling van campussen van alle betrokken partijen? Hoe ziet de samenwerking tussen gemeenten, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, ontwikkelaars en investeerders eruit? Wij zien veel (verbindings)kansen en willen daarover in gesprek gaan. Staat u aan de vooravond van een campusontwikkeling, kom dan naar de campusborrel en bouw uw netwerk verder uit!

Hoe worden we Paris Proof?
Collega Marco Bakx schuift woensdag 15 juni van 10:45-11:30 uur aan de gesprekstafel in de Arena (hal 12) voor de bijeenkomst: Hoe worden we Paris Proof? 

Maak de gebouwde omgeving al in 2040 Paris Proof! Dat is de ambitie van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Maar wat is nu precies duurzaamheid? En wat is Paris Proof? En hoe moeten we investeren om deze doelstelling te bereiken? En wanneer is het 'goed genoeg'?  

Hierover gaan AM, Altera, RYSE, DGBC en Vesteda op PROVADA in gesprek. Bent u erbij?

Bij RYSE op de sofa: de invloed van stijgende bouwkosten op het vastlopen van de afspraken, hoe verder?
Woensdag 15 juni om 12:00 uur
spreken we op de stand in de sessie bij RYSE op de sofa over de gevolgen van de stijgende bouwkosten en het vastlopen van afspraken tussen opdrachtgevers/opdrachtnemers. Tijdens deze sessie gaan wij het gesprek aan met deze partijen en gaan wij met elkaar op zoek naar de oplossing. Gaat dit u ook aan, kom dan langs op onze stand!

Bouwen in hout: voorkom dat duurzaam te duur wordt
Bouwen in hout neemt een enorme vlucht, maar hoe voorkom je dat duurzaam te duur wordt? Dat is een vraag waar wij bij RYSE in al onze ‘hout-projecten’ mee worden geconfronteerd. Zowel in private als publieke sector neemt het aantal projecten in hout waar wij het ontwikkel- en projectmanagement voor verzorgen toe. Daarom willen wij met u de keystones bespreken die nodig zijn voor het onder controle houden van de businescase van in hout geconstrueerde projecten. Dus kom op woensdag 15 juni om 15:00 uur langs op onze stand en luister of praat mee!  

RYSE challenges you!
Tijdens de studentendag op op donderdag 16 juni van 12:00-16:00 uur organiseren wij een Young Talent Program module van RYSE. Studenten kunnen genieten van een heerlijke lunch en gaan om 12:30 uur de strijd aan tijdens een speciale editie van hét opleidingsprogramma van RYSE op de PROVADA. Ze gaan meedenken over de herontwikkeling van een voormalig warenhuis in Eindhoven. Let op: alles kan en alles mag! Niets is te gek. Wij gaan graag buiten de gebaande paden en denken out of the box. Een professionele jury bestaande uit experts van verschillende marktpartijen, voorzien de studenten van waardevolle feedback waarmee zij verder komen. De winnaars krijgen een gouden ticket voor één van onze reguliere modules van het Young Talent Program, inclusief diner en borrel met onze eigen young talents! Onze modules - variërend van financieel management tot persoonlijke ontwikkeling - stomen onze startende toppers klaar om gave projecten te leiden from start to finish. Wat je daar leert kun je voor de rest van je carrière gebruiken!

Vanaf 14:00 uur kunnen de studenten RYSE collega’s uitdagen voor een gesprek aan de hand van vragen en topics uit de abc-kletspot. Uiteraard organiseren we ook een gezellige borrel

Zien we u op onze stand tijdens één van deze sessies? Natuurlijk bent u daarnaast altijd van harte welkom voor een gesprek onder het genot van een kop koffie en wat lekkers.

Wij hopen u te zien op 14, 15 en 16 juni in de RAI in Amsterdam. Tot dan!