RYSE VERWELKOMT HENK BERENDS EN ROBERT WEIJERS ALS AANKOMEND PARTNERS

Nieuwsartikel

RYSE verwelkomt Henk Berends en Robert Weijers als aankomend partners. Samen gaan zij zich richten op de publieke sector. De dienstverlening in de publieke sector is al jaar en dag een belangrijk onderdeel van RYSE. Of het nu gaat om de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed, het opstarten van een gebiedsontwikkeling, het begeleiden van de realisatie van een publiek gebouw of het implementeren van een nieuw werkplekconcept; wij zorgen dat beleidsmatige en politieke ambities worden vertaald naar concrete en haalbare oplossingen.

Henk en Robert zullen samen met onze partners Eric Zweers, Bart Atema en Sjoerd Groen vorm gaan geven aan de groeiambities van de Business Unit Publiek. 

Henk Berends

Henk heeft het grootste gedeelte van zijn carrière gewerkt bij de Gemeente Nijmegen. Als gebiedsmanager en hoofd van het Ontwikkelingsbedrijf  van de gemeente neemt hij een bak aan ervaring mee in de gebiedsontwikkeling, strategische vraagstukken, verduurzamingsopgaven en publiek-private samenwerking. Henk is  altijd op zoek naar het gezamenlijk belang van de verschillende partijen. In zijn laatste jaren bij de gemeente was hij verantwoordelijk voor het aansturen van de afdeling Stadsontwikkeling. Met zijn ervaring als manager en vakspecialist vormt hij een sterke basis voor de verdere groei van ons team Publiek.

Robert Weijers

Roberts jarenlange ervaring als kostendeskundige, bureaucoördinator en manager operations bij architectenbureaus, waarvan de laatste acht jaar bij Benthem Crouwel Architects, maakt dat we een allround deskundige in huis halen. Hij krijgt energie van complexe management opgaven en kijkt graag op een andere manier naar ontwerpprocessen en innovatieve contractvormen. Hij is altijd opzoek naar de optimalisatieslag binnen processen. Daarnaast heeft hij veel kennis over duurzaamheid en circulariteit. Zijn brede kennis en leidinggevende ervaring zetten we graag in om vervolgstappen te zetten in de publieke markt.

Ruben Hümmels, directeur bij RYSE: “Wij zijn erg blij met de komst van deze twee inspirerende leiders. Henk zal zich onder andere gaan richten op gebiedsontwikkeling. De dynamiek in deze markt is nog nooit zo groot geweest als nu. Terwijl de ambities opstapelen, komt in de huidige economische  omstandigheden de haalbaarheid steeds meer onder druk te staan. Met de komst van Henk zetten wij een volgende stap om onze impact te vergroten in de versnellings- en verduurzamingsopgave die er ligt. Robert gaat zich vooral richten op de complexe ontwikkelvraagstukken van publiek vastgoed.  Door ontwerpprocessen slimmer aan te pakken dragen wij bij aan het effectiever en efficiënter inzetten van maatschappelijke middelen. Met de toevoeging van Robert aan ons team geven wij we een verdere impuls aan dit proces. Beide heren zijn met hun ervaring en persoonlijkheid in staat de rol van RYSE als verbindende kracht te versterken.”