Gebiedsontwikkeling De Waalsprong

Werkvelden

Publiek vastgoed

Locatie

Nijmegen

Diensten

Ontwikkeling & voorbereiding Gebiedsontwikkeling Procesmanagement Juridisch advies

Team

De Waalsprong in Nijmegen is een gebied dat bestaat uit diverse bedrijfsterreinen, een water- en recreatiegebied en diverse voorzieningen. De komende jaren worden er nog 6.000 van de 12.000 woningen ontwikkeld en er komt een nieuw winkelcentrum. RYSE heeft op verschillende manieren bijgedragen aan de transformatie van het gebied naar een nieuw stuk stad aan de oever van de Waal.

 

Intensieve communicatie met de stakeholders zoals de gemeente, bewoners en ondernemers, staat aan de basis van de ontwikkeling en de tevredenheid van de bewoners. Uiteindelijk zal de wijk aan ongeveer 35.000 inwoners van Nijmegen een thuis bieden. De Waalsprong bestaat uit verschillende deelgebieden die elk een eigen karakter hebben.

 

Rol van RYSE

De betrokkenheid van RYSE is gestart met de invulling van de directiefunctie van de grondexploitatiemaatschappij. Deze opdracht hield in het project een positieve impuls te geven, financieel een omslag te realiseren en het vertrouwen van de politiek terug te winnen. De basis hiervoor werd gevormd door een marktgerichte en flexibele ontwikkelstrategie. Vervolgens heeft RYSE een plan gemaakt voor de toekomst van de onderneming. Dit heeft geresulteerd in integratie van de Grondexploitatiemaatschappij in de gemeentelijke organisatie. Na afronding van dit traject is RYSE gevraagd om betrokken te blijven als adviseur van de gemeente en dealmaker. We zijn daarnaast betrokken bij het management van de verschillende deelprojecten.

Trackrecord

279
Projecten
17033492
m2
52534
Woningen