Strategische samenwerkingspartner IJsselheem

Locatie

Kampen

Diensten

Strategie & advies Huisvestingsadvies Ontwikkeling & voorbereiding Projectmanagement Juridisch advies

IJsselheem is een ouderenzorgorganisatie die vanuit zestien locaties in de gemeenten Kampen, Zwartewaterland, Zwolle, Hattem en Heerde verschillende vormen van zorg en dienstverlening biedt. Van kleinschalige zorghuizen midden in het centrum van Zwolle voor mensen met dementie tot woonzorgcentra in wijken en dorpskernen met een volledig pakket aan zorg- en dienstverlening en high care palliatieve zorg in de Isalaklinieken.

De rol van RYSE

RYSE levert sinds 2018 vastgoedadvisering en projectmanagement. De advisering bestaat uit het opstellen en actueel houden van het strategisch vastgoedplan en de daaruit voorkomende uitvoeringsplannen. Het vastgoedplan geeft invulling aan de woonzorgvisie van IJsselheem op het gebied van toekomstbestendige woonconcepten, analyses voor de verwachte vraagontwikkeling naar zorgplaatsen op basis van de Actiz toekomstscenario’s voor de ouderenzorg, financiering, het scheiden van wonen en zorg, domotica en duurzaamheid. Vanuit het strategisch vastgoedplan ondersteunt RYSE bij de verwerving van nieuwe locaties in het werkgebied van IJsselheem om de groei- en transformatievisie fysiek vorm te geven.

 

Projecten die RYSE sinds 2018 voor woonzorgconcern IJsselheem heeft begeleid zijn o.a. het opstellen van een strategisch vastgoedplan, vraagprognoses voor wonen en ouderenzorg, dienstenconcept Margaretha te Kampen, transformatie en restauratie Theodorakapel te Zwolle en transformatieplan entree De Vijverhof te Kampen. Ook waren we verantwoordelijk voor de advisering en het projectmanagement over klimaatbeheersing en hittestress en advisering inzake ventilatie en de verspreiding van COVID. Verder werken we aan de verwerving, transformatie, restauratie en verduurzaming van de HBS in Kampen en zijn we verantwoordelijk voor het stakeholdermanagement met corporaties, gemeente en vastgoedpartijen in het werkgebied. In Zwolle begeleiden we IJsselheem ook voor de verkrijging van een appartementsrecht en huurrecht voor zorgwoningen in een nieuw te bouwen complex in Stadshagen.

Trackrecord

279
Projecten
17033492
m2
52534
Woningen