Ontwikkeling Porseleinen Toren

De Porseleinen Toren aan de Nijverheidsstraat bevat 12 bouwlagen met 85 appartementen, een collectieve skybar met groene daktuin en horecavoorzieningen in de plint.

Locatie

Delft

Diensten

Ontwikkeling & voorbereiding Projectmanagement Due Diligence Bouwmanagement Realisatie & beheersing Kwaliteit en bouwtoezicht

Team

Foto's: Sebastiaan van Damme / Synchroon

De Porseleinen Toren aan de Nijverheidsstraat bevat 12 bouwlagen met 85 appartementen, een collectieve skybar met groene daktuin en horecavoorzieningen in de plint. Het is onderdeel van de ontwikkeling Het Porseleinen Hof, gelegen in de zuidwestelijke uitloper van het spoorzonegebied genaamd Nieuw Delft. Deze, door het ondergronds aanbrengen van de treinsporen vrijgekomen, ruimte wordt gefaseerd herontwikkeld. Het binnenstedelijke project is door Synchroon ontwikkeld en Redevco heeft de appartemententoren aangekocht.

De toren heeft een porseleinen uitstraling, door gebruik van wit geglazuurd keramisch materiaal. Het gebouw is voorzien van een innovatief warmte- en koudesysteem en wordt is klimaatneutraal.

De rol van RYSE

RYSE heeft, in opdracht van Redevco, als adviseur deelgenomen aan het Due Diligence traject. Op basis van onder andere het technisch Due Diligence Report dat RYSE heeft opgesteld heeft Redevco destijds het nieuwbouwproject aangekocht. In de uitvoeringsfase hebben we ondersteuning geboden in de fase Uitvoeringsgereed Ontwerp en waren we verantwoordelijk voor het contractmanagement en kwaliteitsmanagement tot en met de oplevering en nazorg.