Ontwikkeling Patchwork

Locatie

Amsterdam

Diensten

Ontwikkeling & voorbereiding Ontwikkelmanagement

Team

De Gemeente Amsterdam wil ruim 10.000 woningen realiseren op Zeeburgereiland, een gebied in het noorden van Amsterdam. In de nieuwe wijk Sluisbuurt worden ongeveer 5.640 woningen gerealiseerd, waarbij het gebouw Patchwork één van de eerste ontwikkelingen is. Het vormt daarbij het centrale blok in de nieuwe wijk met allerlei commerciële voorzieningen voor de buurt.

Het unieke ontwerp van Patchwork bestaat uit 120 woningen, waarvan meerdere met groene dakterrassen. Het gebouw krijgt een transparante en levendige dubbellaagse plint waar horeca, winkels (waaronder een supermarkt), kantoorruimten en overige functies zich zullen vestigen. Onderdeel van het ontwerp is een fiets- en wandelpad dat vanaf de straat langs de horecagelegenheid het gebouw inloopt en zorgt voor een betere toegankelijkheid. Het wordt een duurzaam gebouw met o.a. een ambitie voor energieneutraliteit en zal er sprake zijn van een hybride constructie waarbij een groot deel zal bestaan uit hout.

De rol van RYSE

RYSE verzorgt in opdracht van ABC Planontwikkeling en EarthY het ontwikkelmanagement en vormt o.a. het aanspreekpunt voor de gemeente Amsterdam en andere stakeholders.

Trackrecord

279
Projecten
17033492
m2
52534
Woningen