Herontwikkeling V&D Eindhoven

Locatie

Eindhoven

Diensten

Projectmanagement Ontwikkelmanagement Bouwmanagement Kwaliteit en bouwtoezicht

Team

Het oude V&D pand wordt herontwikkeld tot een mix van retail, kantoren en horeca. Op de 5e etage komt een bedrijfsrestaurant met een prachtig uitzicht over de stad.

Respect voor historie

Het voormalige V&D pand kent een lange geschiedenis. Om deze reden heeft de architect Kentie & Partners ervoor gekozen om de bestaande constructie van het pand intact te houden en de constructie weer zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Het gebouw is voorzien van een vliesgevel met veel glas. Om meer licht en ruimte te creëren in de straat worden de bovenste lagen het pand volledig gesloopt. Hiervoor in de plaats wordt een groen dakpaviljoen gerealiseerd met rondom een terras om zo bij te dragen aan de vergroening van de binnenstad.

Van analyse naar realiteit

RYSE behartigt in de herontwikkeling de belangen van MN namens haar opdrachtgever Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek, en begeleidt daarnaast het gehele proces. Vanaf de eerste analyses en studies is RYSE betrokken bij de herontwikkeling. RYSE heeft samen met het ontwerpteam en MN het definitief ontwerp uitgewerkt voor de beoogde herontwikkeling van het V&D pand. Daarnaast draagt RYSE zorg voor het vergunningstraject, het contracteren van de bouwteampartner en aannemer voor het uitwerkings- en realisatietraject en het voorbereiden en begeleiden van de sloopwerkzaamheden. Daarnaast inventariseert en verwerkt RYSE de huurderswensen in het definitief ontwerp en ondersteunt RYSE de opdrachtgever bij de totstandkoming van de huurovereenkomsten. In het realisatietraject draagt RYSE ook zorg voor het project- en kwaliteitsmanagement.

Trackrecord

28
Projecten
219016
m2