Herontwikkeling V&D Amsterdam

Herontwikkeling van de voormalige V&D/La Place aan de Kalverstraat/Rokin te Amsterdam

Locatie

Amsterdam

Diensten

Haalbaarheidsstudies Juridisch advies Projectmanagement Bouwmanagement Kwaliteit en bouwtoezicht Ontwikkelmanagement

Team

Een monumentaal gebouw

In opdracht van (IEF/ Bouwfonds IM) is het pand van de voormalige V&D aan de Kalverstraat 203 te Amsterdam herontwikkeld. In zijn voormalige vorm bestond het gebouw uit twee aan elkaar gekoppelde gebouwen van de V&D en La Place welke momenteel worden beschouwd als één geheel. Zo ook door de gemeente die dit pand beschouwd als een monumentaal gebouw. Gedurende de planvorming van de herontwikkeling wordt er veel waarde gehecht aan het originele ontwerp van het gebouw. Door het verwijderen van de koppeling tussen de twee gebouwen zal de steeg in ere hersteld worden en zullen er twee afzonderlijke gebouwen ontstaan. Ook de gevels worden in het originele ontwerp hersteld, dit houdt onder andere in dat er aan de Rokin- zijde een glazen luifel gerealiseerd zal worden.

Functievermenging

La Place blijft gevestigd op de locatie voor de herontwikkeling. In het gedeelte van voormalig V&D zijn op de verschillende verdiepingen Retail, kantoren en horeca gerealiseerd. Het project betrof een opdracht van ruim 7.000 m2 , waarvan de verbouwwerkzaamheden in verschillende faseringen hebben plaatsgevonden.

De rol van RYSE

RYSE was verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens de voorbereiding en uitvoering van de herontwikkeling. De werkzaamheden bestonden uit het uitwerken van het Voorlopig Ontwerp tot uitvoering gerede tekeningen en het formuleren van de uitvraagspecificatie. Het begeleiden van het aanbestedingstraject voor de selectie van aannemer, de bouwbegeleiding voor en tijdens de bouw en de oplevering.