Het Platform

Locatie

Utrecht

Diensten

Strategie & advies Juridisch advies Ontwikkeling & voorbereiding Tender- en aanbestedingsmanagement Advies Gebiedsontwikkeling Projectmanagement

Team

Het concept van Het Platform Utrecht gaat uit van een Microcity en huisvest 201 huurappartementen met additionele functies direct naast de drukste OV-terminal van Nederland. De drie belangrijkste functietoevoegingen zijn fresh food experience, inspirerende werkomgeving en body & mind work-out. Door slim combineren van deze verschillende functies worden ontmoeting en uitwisseling in en rondom Het Platform gestimuleerd: 'To connect, share and launch your talent’.

Juridische ondersteuning voorbereidingsfase

RYSE, is als onafhankelijk adviesbureau betrokken bij dit project vanaf de tenderfase op juridisch gebied, voerde gesprekken en coördinatie met de gemeente, adviseerde bij de contractvorming, stelde de aannemingsovereenkomst op basis van UAV-GC (onderbouw) en NEC3 (bovenbouw) op, ondersteunde bij de contractonderhandeling met de aannemer en sloot een samenwerkingsovereenkomst met betrokken partijen in het stationsgebied. In de verdere realisatie begeleidde RYSE het gehele proces en waren wij verantwoordelijk voor de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoeringsfase.

De rol van RYSE

RYSE is betrokken van tenderfase tot en met de ingebruikname en heeft gekozen voor een aanpak volgens het Integraal Projectmanagement Model (IPM). Binnen dit model zijn vijf processen te onderscheiden waaraan de rollen van projectmanager, manager projectbeheersing (procesmanager), contractmanager, technisch manager en omgevingsmanager worden toegekend. Tevens verzorgt RYSE de directievoering en het toezicht tijdens de uitvoeringsfase. Het Platform is in april 2020 opgeleverd.

Trackrecord

279
Projecten
17033492
m2
52534
Woningen