Ontwikkeling OKU House

In Amsterdam Nieuw-West worden 324 huurappartementen ontwikkeld aan het Koningin Wilhelminaplein.

Locatie

Amsterdam

Diensten

Projectmanagement Due Diligence Contractmanagement Kwaliteit en bouwtoezicht

Team

In Amsterdam Nieuw-West worden 324 huurappartementen ontwikkeld aan het Koningin Wilhelminaplein. De appartementen in OKU House zijn onderdeel van de herontwikkeling van het gebied rondom het World Fashion Centre. Vastgoedbelegger Boelens de Gruyter heeft 112 sociale huurappartementen verkocht aan woningcorporatie Stadgenoot en 212 middenhuur en vrije sector appartementen aan vermogensbeheerder Syntrus Achmea, namens PME pensieonfonds.

Uitdagende constructie
De huurappartementen worden gebouwd aan de zijde waar momenteel commerciele gebouwen staan. OKU House wordt hier bovenop gebouwd, waardoor er een buurt in een buurt wordt gecreëerd. Dit wordt gerealiseerd door kolommen die onder het World Fashion Centre doorgaan, ook wel een tafelconstructie genoemd waar boven dus appartementen worden gebouwd. Deze innovatieve aanpak voegt woonruimte toe aan een bestand en ontwikkeld deel van de stad. Vanzelfsprekend worden de appartementen energieneutraal ontworpen, door te worden voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp.

Namens zowel Stadgenoot als Syntrus Achmea, heeft RYSE het Technical Due Diligence Rapport voorbereid voor de 324 huurappartementen en hebben we ondersteuning geboden in de contractonderhandelingen. Daaropvolgend zijn we, in opdracht van Stadgenoot, verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement en het kwaliteitstoezicht voor de 112 sociale huurappartementen tot en met de oplevering.