Ontwikkeling locatie Het Klaverhof Pluryn

Op landgoed Valkeheiden in Maarsbergen is Het Klaverhof ontwikkeld, een kleinschalige en hoogspecialistische behandelvoorziening voor de meest kwatsbare jongeren van zorgorganisatie Pluryn.

Locatie

Maarsbergen

Diensten

Strategie & advies Advies Haalbaarheidsstudies Huisvestingsadvies Ontwikkeling & voorbereiding Projectmanagement Realisatie & beheersing Bouwmanagement Kwaliteit en bouwtoezicht

Team

Op landgoed Valkeheiden in Maarsbergen is Het Klaverhof ontwikkeld, een kleinschalige en hoogspecialistische behandelvoorziening voor de meest kwetsbare jongeren van zorgorganisatie Pluryn. In Het Klaverhof krijgen jongeren in een groene omgeving behandeling op maat, in acht kleinschalige woningen. het doel is stabilisatie en behandeling van de jongere en zijn of haar gezien, omgestagneerde ontwikkeling weer op gang te helpen. Dit gebeurt in het kader van JeugdzorgPlus.

De ontwikkeling in Maarsbergen kwam tot stand nadat Pluryn moest vertrekken uit de JeugdzorgPlus locatie in Zeist omdat de Rijksgebouwendienst de huur opzegde. Het vertrek uit Zeist was een kans voor Pluryn om de JeugszorgPlus om te bouwen tot een locatie die de best passende zorg voor jongeren biedt.

Op het terrein in Maarsbergen is een klein modern wijkje voor hoogspecialistische jeugdzorg ontstaan. Het Klaverhof omvat negen kleinschalige behandelgroepen met bijbehorende behandel- en kantoorvoorzieningen. De jongeren verblijven er in kleinschalige groepen van vijf. Ieder jongere heeft een eigen studio met sanitair. 

Rol RYSE
RYSE is al vanaf de start van het project betrokken geweest. In de initiatief- en ontwerpfase waren wij verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement en tijdens de realisatie droegen wij zorg voor de directievoering en het kwaliteitstoezicht.