Planvoorbereiding RDW Test Centrum

Locatie

Marknesse

Diensten

Strategie & advies Juridisch advies Realisatie & beheersing Contractmanagement

Team

In Marknesse wordt het Mobiliteit en Infrastructuur Test Centrum (MITC) ontwikkeld. Verschillende bedrijven gaan hier straks aan de slag om voer-, vaar- en vliegtuigen te ontwikkelen en te testen. De Koninklijke NLR (Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum) en DNW (Duits-Nederlandse Windtunnels) zaten al in Marknesse. De locatie wordt uitgebreid met de komst van onder andere de RDW.

 

De RDW beschikt sinds 1980 over een eigen testbaan naast het vliegveld van Lelystad, maar zal nu verhuizen naar Marknesse. In Marknesse zal het nieuwe testcentrum van de RDW bestaan uit baanvlakken met meetgebieden, kantoorpanden voor werkplekken en vergaderzalen en hallen waarin voertuigen worden onderworpen aan en geprepareerd voor testen. Daarnaast komt er een mechanische en elektronische werkplaats, een vermogensbakruimte en een rolweerstandmachine. De uitdaging ligt op het realiseren van de verschillende baanvlakken met meetgebieden, met hoge eisen welke dienen te voldoen aan de laatste richtlijnen vanuit de Economische Commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UN/ECE) en ISO-normen. Verder moet het MITC in het bestaande landschap passen en moet de bestaande Blokzijlertocht/Voorstertocht omgelegd gaan worden.

De rol van RYSE

RYSE geeft invulling aan het contractmanagement, omgevingsmanagement en technisch management, binnen het IPM-team dat verantwoordelijk is voor de voor de planvoorbereiding van het nieuwe testcentrum voor de RDW.

Trackrecord

7
Projecten
159965
m2