Realisatie Zalmhaventorens

Locatie

Rotterdam

Diensten

Directievoering en Toezicht

Team

Amvest/Aegon heeft besloten om het project “Zalmhaven” te Rotterdam toe te voegen aan hun vastgoedportefeuille. Het project is een binnenstedelijk hoogbouwproject en ontwikkeld door Amvest Projectontwikkeling en AM Real Estate Development. De ontwikkeling bestaat uit 482 appartementen, waarvan 200 huurappartementen in de vrije sector verdeeld over drie woontorens.

De twee woontorens in het midden, van 70 meter hoog, zijn ontworpen door Kaan Architecten en bestaan uit een plintgebouw met een parkeergarage, grondgebonden woningen en een daktuin. De voorste woontoren is ongeveer 215 meter hoog en is ontworpen door Dam en Partners Architecten. Met deze 215 meter wordt de Zalmhaventoren het hoogste gebouw van Nederland. Hierin bevindt zich straks een ontvangstruimte, parkcafé, fitnessruimte, kantoren, woningen, restaurant op de 56e verdieping en een panorama concours op de 57e verdieping. De verdiepingen boven de 57e verdieping zijn toebedeeld aan technische ruimte. Het project wordt gerealiseerd door BAM Grote Projecten uit Bunnik.

De rol van RYSE

RYSE is, in opdracht van Amvest/Aegon betrokken bij de uitvoering van de 200 huurappartementen van dit project en voert de kwaliteitscontrole en opleveringen uit gedurende de lopende bouwtijd.

Trackrecord

279
Projecten
17033492
m2
52534
Woningen