RYSE gaat aan de slag met de nieuwe hoofdkantoorlocatie Linden van ING Nederland in Amsterdam Zuidoost

ING Nederland heeft RYSE gevraagd tijdens de uitvoeringsfase een cruciale rol gaan spelen in het project- en bouwmanagement van hun nieuwe hoofdkantoorlocatie in Amsterdam Zuidoost.

Mark Bollen Senior Projectmanager

ING Nederland start met de ontwikkeling van de nieuwe hoofdkantoorlocatie, dat Linden gaat heten, aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuidoost. Zij nemen de locatie over van NSI, waarmee de bank de afgelopen jaren plannen ontwikkelde voor een duurzaam en toekomstbestendig kantoor, dat goed aansluit bij de andere hoofdkantoorlocaties van ING in Amsterdam. ING heeft RYSE gevraagd mee te denken over het totale bouwmanagement, het algemene projectmanagement en de afbouwcoördinatie. Daarbij zal RYSE tijdens de uitvoeringsfase een cruciale rol gaan spelen in het project- en bouwmanagement.

Het kantoor heeft straks een bruto vloeroppervlakte van 42.000m², met 13 verdiepingen en bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen met zes atria. De open en transparante ruimtes bieden flexibele werkplekken die aansluiten bij de ‘agile’ manier van werken van ING. ING wil in de toekomst dagelijks 2.435 medewerkers huisvesten in deze moderne werkomgeving, met de andere hoofdkantoorlocaties in Amsterdam op loopafstand.

Het gebouw wordt klimaatadaptief, wat betekent dat het is ontworpen is aan de hand van de hoogste duurzaamheidsstandaarden, waaronder een warmte koude opslag, klimaatplafonds, een dak met zonnepanelen en waterberging. Het omliggende park wordt doorgetrokken vanuit het naastgelegen hoofdkantoor van ING Groep, Cedar, en wordt ingericht met bijzondere beplanting om de biodiversiteit in de wijk te versterken. ING wil met het te ontwikkelen pand het BREEAM Outstanding-certificaat behalen, zoals nu ook met Cedar het geval is.

Bij RYSE is er ruime ervaring in huis om complexe binnenstedelijke opgaven als deze tot een succesvol einde te brengen. Eerder werkten wij onder andere aan de realisatie van Tower Ten (WTC Amsterdam), de realisatie van Zuidasdok, de herontwikkeling van de Hudson’s Bay in het centrum van Den Haag en de herontwikkeling van het voormalige V&D gebouw in hartje Eindhoven en de realisatie van Het Platform direct gelegen naast de drukste OV-terminal van Nederland.

Mark Bollen: “Wij kijken enorm uit naar deze mooie en complexe opgave waarin we onze expertise kunnen tonen in het beheren van complexe bouwprojecten. Daarbij streven we altijd naar fijne samenwerkingen met verschillende partijen. Bouwen doe je uiteindelijk niet alleen, maar samen. We kijken er naar uit samen met ING en de andere betrokkenen deze ambitieuze visie tot leven te brengen”.

Wij wensen ING Nederland, Dura Vermeer en collega’s Mark Bollen, Patrick ’t Hoen, Nico van der Horst, Boyd Osendarp en Guido Croon heel veel succes met deze mooie opgave.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op