Gebiedsontwikkeling Waelpolder Het Nieuwe Westland

Waelpolder maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark.

Locatie

Westland

Diensten

Strategie & advies Advies Ontwikkelstrategie Ontwikkelmanagement Procesmanagement Projectmanagement Gebiedsontwikkeling Tender- en aanbestedingsmanagement Risicomanagement en planning Omgevingsmanagement

Team

Ontwikkelingsmaatschappij “het Nieuwe Westland” is een samenwerking tussen de gemeente Westland en de Bank Nederlandse Gemeenten. De samenwerking heeft een projectbureau (ONW) opgericht, die ruim 2.200 woningen laat ontwikkelen in de gemeente Westland, in verschillende deelprojecten. Een van deze deelprojecten is Waelpolder, Waelpolder maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Waelpark. De plannen voor het gebied zijn nog volop in ontwikkeling, maar één ding staat vast: het wordt een groen en waterrijk woongebied.

Dit woongebied wordt straks de verbindende factor tussen de buurten Rijnvaart en Dijckerwaal. Waelpark ligt dicht bij de oude dorpskern van ’s-Gravenzande. Hier zullen ca. 720 woningen gerealiseerd worden, een basisschool (Waelcampus) en diverse andere maatschappelijke voorzieningen waaronder een huisartsenpraktijk.

Gantel de Baak is een prachtige woonwijk aan het water de Gantel en bestaat uit een projectmatige ontwikkeling en uit zelfbouwkavels. Waelplas is ook onderdeel van Waelpark en kenmerkt zich door het eiland wat in North Hampton-stijl ontwikkeld wordt.

RYSE is onderdeel van de projectleiding en ondersteund hierdoor het planteam van ONW, bestaande uit ontwerpers, civiel technici en financieel experts. De werkzaamheden bestaan uit onder andere de bestemmingsplanprocedures, het vermarkten van de bouwrijpe gronden aan ontwikkelaars en kavels aan zelfbouwers, het aansturen van het bouw- en woonrijp maken van de diverse gronden én het vormgeven en inrichten van de openbare ruimten, zoals fiets- en wandelpaden, groen, wegen en water.

Bovenstaande afbeeldingen zijn impressies van verschillende ontwikkelingen in Waelpolder van o.a. Dijckerhoek, AM, Heijmans, KasseNova, Dura Vermeer, Arcade, WDevelop en De Langen & van den Berg.