Ontwikkeling Punt Sniep

Locatie

Diemen

Diensten

Procesmanagement Projectmanagement Contractmanagement Risicomanagement en planning Juridisch advies Tender- en aanbestedingsmanagement Gebiedsontwikkeling Due Diligence Ontwikkelmanagement

Op het snijvlak van de Weespertrekvaart en Muiderstraatweg ligt Punt Sniep. Dit waterrijke gebied op fietsafstand van Amsterdam is onderdeel van een omvangrijke gebiedsontwikkeling genaamd ‘Plantage de Sniep’.

In totaal zijn er 202 appartementen gerealiseerd, verdeeld over 10 woonblokken geënt op starters, gezinnen en empty-nesters. Onderscheidende factoren van Punt Sniep zijn het duurzame imago gepaard met een negatieve EPC-waarde en de sterke ontwikkeling van de openbare ruimte met kansen voor commerciële ruimtes in de plint. Het is een unieke locatie die wordt omringd door water.

Van tender tot en met realisatie

Van tender tot en met ontwerp en realisatie begeleidde RYSE het proces van de woonblokken, parkeergelegenheid, een gemeenschappelijke binnenhof, haven voor pleziervaart, voorzieningen met een horecafunctie en kleinschalige bedrijvigheid. Onze vastgoedjuristen waren verantwoordelijk voor de juridische begeleiding van de ontwikkeling. Dit in opdracht van Punt Sniep Diemen B.V. en toekomstig eigenaar Vesteda. Het project is 3 februari 2021 opgeleverd.

De rol van RYSE

RYSE loopt voorop in kennis over duurzaamheid. Dat komt uitstekend van pas bij het realiseren van de zeer hoge duurzaamheidsambitie voor Punt Sniep. Zonne-energie, houtpelletinstallatie, toepassen van duurzame materialen en daglichtsturing zorgen samen voor een negatief EPC.

Trackrecord

279
Projecten
17033492
m2
52534
Woningen