Uitbreiding WTC

Uitbreiding van de meest succesvolle kantoorlocatie van Nederland

Locatie

Amsterdam

Diensten

Haalbaarheidsstudies Juridisch advies Projectmanagement Bouwmanagement Kwaliteit en bouwtoezicht Afbouwcoördinatie Ontwikkelmanagement

Het commercieel centrum op de Zuidas in Amsterdam

Het World Trade Center – het commercieel centrum op de Zuidas in Amsterdam, breidde uit om bedrijven de mogelijkheid te bieden om door te groeien. En op deze manier tegelijkertijd de verhuurmogelijkheden en services in de kantoren op het hoogste niveau te brengen. Daarvoor is een nieuwe toren gerealiseerd: Tower Ten. CBRE Global Investors breidde namens het CBRE Dutch Office Fund WTC Amsterdam uit. RYSE is verantwoordelijk voor het projectmanagement gedurende het gehele traject.

Investeren in kwaliteit en vloeroppervlakte

Het WTC Amsterdam is de meest succesvolle kantoorlocatie van Nederland door continu te investeren in duurzaamheid, voorzieningen en dienstverlening, maar ook door een uitbreiding van de oppervlakte van kantoorpanden. Voor deze uitbreiding is een volumestudie uitgevoerd, waarbij specifiek is gekeken naar de (technische) haalbaarheid van het vergroten van het WTC Amsterdam naast de bestaande toren op de hoek Strawinskylaan/Beethovenlaan.

Tower Ten, de nieuwe toren van WTC Amsterdam, omvat 32.000 m2 kantoorruimte verspreid over 22 verdiepingen. Ook wordt de bestaande toren van 17.000 m2 op de hoek Strawinskylaan/Beethovenlaan volledig gerenoveerd. Er zijn kantoren en voorzieningen toegevoegd volgens het huidige WTC-concept. Tower Ten heeft het BREEAM-NL certificaat voor het ontwerp ontvangen.

Van haalbaarheidsstudie tot realisatie

RYSE is vanaf 2015 verantwoordelijk voor het projectmanagement van het project en is actief betrokken geweest vanaf de start van de haalbaarheidsstudie. Na succesvolle afronding van het ontwerp- en vergunningstraject is de uitvoering gestart. Wij dragen ook zorg voor het project- en kwaliteitsmanagement van het project gedurende de uitvoering.

Trackrecord

66
Projecten
879310
m2